Verder winkelen

Welkom op onze blogpagina: nieuwtjes, feiten en nog veel meer!

Dit is dé plek waar wij onze gedachten, inzichten en verhalen delen over onderwerpen die ons aan het hart liggen. Van diepgaande analyses tot inspirerende verhalen, hier vind je een mix van artikelen die jou hopelijk zowel informeren als inspireren. Neem de tijd om door onze verzameling te bladeren en duik in de onderwerpen die jou het meest aanspreken. Veel leesplezier!

Het pad naar een betere kwaliteit van leven bij een longziektedinsdag 28 november 2023 door Bram van den Acker

Ademen is leven. Voor de meesten van ons is ademhalen vanzelfsprekend, iets wat we zonder erbij na te denken doen. Maar voor mensen met longproblemen zoals astma, COPD (chronische obstructieve longziekte) en bronchitis, kan ademhalen een dagelijkse uitdaging zijn. Het vermogen om vrijelijk en diep in te ademen is niet langer vanzelfsprekend, en dit kan een grote invloed hebben op de kwaliteit van leven. In dit blogbericht willen we het belang van ademhalingsoefeningen bij longproblemen benadrukken want ze kunnen een licht werpen op het pad naar verbetering en verlichting bieden en beantwoorden we enkele veelvoorkomende vragen.

lees dit complete artikel
longziekte-blog-bericht
rust-sporter1
Rust en het herstel van het diafragmamaandag 20 november 2023 door Robin Speet

In de wereld van sport en atletiek wordt vaak de nadruk gelegd op training, uithoudingsvermogen en kracht. Maar er is één essentieel aspect dat soms over het hoofd wordt gezien: het diafragma. Het diafragma, de belangrijkste spier die verantwoordelijk is voor onze ademhaling, speelt een cruciale rol in sportprestaties. Na intensieve trainingssessies heeft dit spierorgaan rust en herstel nodig om optimaal te functioneren. In dit blogbericht zullen we het belang van rust en herstel voor het diafragma benadrukken en enkele waardevolle tips delen voor sporters om hun diafragma effectief te laten herstellen na zware inspanningen.

lees dit complete artikel
Wereld COPD dagwoensdag 15 november 2023 door Bram van den Acker

Op 15 november 2023 staan we stil bij Wereld COPD dag, een dag gewijd aan het vergroten van het bewustzijn rondom chronische obstructieve longziekte (COPD). COPD is een ernstige aandoening die wereldwijd miljoenen mensen treft, maar desondanks is er vaak weinig begrip voor de impact ervan op het dagelijks leven van patiënten. Wij besteden er graag aandacht aan in dit blog bericht.

lees dit complete artikel
hoesten1
slechte-houdin
De rol van ademspierkracht bij een goede houding dinsdag 14 november 2023 door Robin Speet

Een goede houding is niet alleen van esthetisch belang, maar speelt een cruciale rol in onze algehele gezondheid en welzijn. Het handhaven van een rechte, evenwichtige houding heeft diepgaande effecten op ons bewegingsapparaat, onze ademhaling en zelfs ons mentale welzijn. In dit blogbericht gaan we dieper in op de rol van ademspierkracht bij het behouden van een goede houding en hoe het trainen van specifieke spieren kan bijdragen aan een gezondere en zelfverzekerde levensstijl.

lees dit complete artikel
Ademhalingstraining voor een betere slaapdinsdag 7 november 2023 door Bram van den Acker

Nachten vol woelen en draaien, urenlang wakker liggen, en vermoeidheid die zich opstapelt: slechte slaap kan een ware nachtmerrie zijn. Gelukkig hoeven we niet altijd naar medicijnen te grijpen om onze slaap te verbeteren. Ademhalingsoefeningen maar ook ademhalingstraining kunnen een effectieve en natuurlijke manier zijn om de kwaliteit van onze slaap te verbeteren. In dit blogbericht gaan we dieper in op hoe ademhalingsoefeningen je kunnen helpen om beter te slapen.

lees dit complete artikel
nachtrust
vrijheid1
De kracht van het diafragmavrijdag 3 november 2023 door Bram van den Acker

Het menselijk lichaam zit vol met wonderlijke structuren en organen die essentieel zijn voor onze dagelijkse functies. Eén van die cruciale elementen is het diafragma. In dit blogbericht gaan we dieper in op wat het diafragma is, welke rol het speelt in ons lichaam, en hoe je het diafragma sterker kunt maken.

lees dit complete artikel
Optimaliseer je stem met Airofit en de Ademspierkracht Cursusdinsdag 31 oktober 2023 door Robin Speet

Of je nu een zanger, spreker of presentator bent, de kracht en controle over je stem zijn van onschatbare waarde voor je prestaties. Een cruciaal aspect van deze stembeheersing is de kracht en flexibiliteit van je ademspieren. Gelukkig zijn er geavanceerde hulpmiddelen en trainingen beschikbaar, zoals Airofit en de Ademspierkracht Cursus, die je kunnen helpen om je ademspieren te versterken en zo je vocale prestaties te verbeteren.

lees dit complete artikel
zingen
303038
Ademhaling en stress: Het belang van ontspannen ademendonderdag 26 oktober 2023 door Robin Speet

Stress is een veelvoorkomend probleem in onze moderne samenleving. Het kan verschillende oorzaken hebben, zoals werkgerelateerde druk, persoonlijke zorgen, financiële problemen of gezondheidsproblemen. Wat al deze situaties gemeen hebben, is dat ze een aanzienlijke invloed kunnen hebben op onze ademhaling. En omgekeerd kan de manier waarop we ademen ook een grote invloed hebben op hoe we met stress omgaan.

lees dit complete artikel
Belang van bewuste ademhalingsoefeningen voor stressvermindering en ontspanningdonderdag 19 oktober 2023 door Bram van den Acker

Stress is een alomtegenwoordig probleem in onze moderne samenleving. De dagelijkse drukte en uitdagingen kunnen ons mentaal en fysiek uitputten. Gelukkig is er een eenvoudige, altijd en overal beschikbare oplossing: bewuste ademhalingsoefeningen. In dit blogbericht zullen we dieper ingaan op hoe bewuste ademhaling werkt, waarom het van cruciaal belang is voor ons welzijn, of diep ademhalen echt goed is, en welke symptomen duiden op een verkeerde ademhaling.

lees dit complete artikel
ademhaling-1-1
winnaar-1
Krachtige ademspieren, sterke prestaties!dinsdag 10 oktober 2023 door Robin Speet

Of je nu een doorgewinterde atleet bent of gewoon van een actieve levensstijl houdt, sterke ademspieren zijn de sleutel tot verbeterde prestaties. Met een goed getrainde ademhaling kun je meer kracht genereren en je uithoudingsvermogen vergroten, waardoor je jouw doelen sneller kunt bereiken. 

Dus, ongeacht je niveau, vergeet niet om ook je ademspieren te trainen. Het maakt een wereld van verschil in wat je kunt bereiken! 

lees dit complete artikel
Sportprestaties verbeteren met concentratie als geheim wapen!donderdag 5 oktober 2023 door Bram van den Acker

In de sportwereld is concentratie een onschatbare troef. Of je nu een doorgewinterde topsporter bent of simpelweg geniet van het uitoefenen van je favoriete sport, één ding is zeker: concentratie kan het verschil maken tussen triomf en teleurstelling. In dit uitgebreide blogbericht zullen we grondig onderzoeken waarom concentratie zo cruciaal is in de sport en hoe een doordachte ademhaling een sleutelrol speelt. We zullen ook dieper ingaan op hoe je je ademhaling kunt beheersen, trainen en je longcapaciteit kunt vergroten. 

lees dit complete artikel
concentratie-in-de-sport-blog-1
diafragma
Feiten over jouw ademhaling - het diafragmadonderdag 23 februari 2023 door Robin Speet

Het diafragma is een belangrijke spier in het lichaam die een cruciale rol speelt bij de ademhaling. Het is een koepelvormige spier die zich onderaan de borstkas bevindt en die het borst- en buikgedeelte van het lichaam scheidt.

Wanneer het diafragma samentrekt, wordt de borstkas vergroot en wordt er lucht in de longen gezogen. Dit wordt inhalatie genoemd. Bij ontspanning van het diafragma wordt de borstkas kleiner en wordt lucht uit de longen geduwd. Dit wordt uitademing genoemd. Het diafragma is dus betrokken bij het reguleren van de ademhaling en speelt een belangrijke rol bij het handhaven van de zuurstof- en koolstofdioxidebalans in het lichaam. Bovendien kan het diafragma ook een rol spelen bij het ondersteunen van de organen in de borstkas en de buikholte, en kan het helpen bij het controleren van de druk in de buikholte bij bijvoorbeeld het tillen van zware voorwerpen.

lees dit complete artikel
Fitfair 2022dinsdag 13 december 2022 door Melanie van de Weerd

Dit jaar stonden wij weer 2 dagen op de Fitfair dat werd gehouden in de Jaarbeurs Utrecht. Hier hebben wij onze ademspierkracht cursus gelanceerd onder verschillende doelgroepen. Zo bestaat onze doelgroep uit: De consument, fysiotherapeut, sportschoolhouder, personale trainer en iedereen die met sport en gezondheid werkt en baat heeft bij een getrainde ademspierkracht.

lees dit complete artikel
fitfair-2022
ontwerp-zonder-titel1
Anatomie van het adem halenwoensdag 26 oktober 2022 door Melanie van de Weerd

Adem halen is van essentieel belang. Stop je hier mee dan zul je het niet lang overleven. Gelukkig hoeven we hier niet over na te denken en gaat het allemaal automatisch. Dit allemaal wordt geregeld vanuit onze hersenstam. We ademen zuurstof in en koolmonoxide uit. Onze longen zijn nooit helemaal leeg er zit altijd lucht in waarmee gas uitgewisseld kan worden. De ademhaling ververst deze lucht. Gaswisseling vindt plaats in de longen (externe respiratie) en in het lichaam (interne respiratie). De ingeademde zuurstof wordt afgegeven aan het bloed. Het zuurstofrijke bloed wordt verder door het lichaam gepompt. Dit wordt gereguleerd in de longen. De longen bevinden zich boven het middenrif en lopen door tot het sleutelbeen. De rechterlong is verdeeld in drie oppervlakte, de linkerlong is verdeeld in twee. Doordat het hart ook aan de linkerkant zit is de linkerlong kleiner dan de rechterlong. 

lees dit complete artikel
Hoe beïnvloedt ademtraining jouw sportprestaties?woensdag 19 oktober 2022 door Robin Speet

Je ademspierkracht trainen wordt vaak over het hoofd gezien. Zonde want ademhaling is een belangrijke factor als het gaat om het leveren van een topprestatie. Een topprestatie is op ieder niveau anders maar wat wel overeen komt, is dat er een moment waarop je buiten adem raakt. Buiten adem raken zonder optimaal een prestatie te kunnen leveren is niet wat je wilt als sporter. Jij wilt jouw doelen halen. Of dit doel nu te maken heeft met tijd, afstand of gewicht, ademhalingstraining helpt jou jouw prestatie te verbeteren. Door het trainen van ademhalingsspieren verbeter je je kracht, uithoudingsvermogen en explosiviteit waardoor je je doelen kunt bereiken.

lees dit complete artikel
sportr2