Heb jij een vraag? Wij helpen je graag verder!

Heb je vragen? We hebben de antwoorden! Hier vind je een handige lijst met veelgestelde vragen om je te helpen bij het begrijpen van onze diensten/producten. Of je nu nieuw bent en meer wilt weten of al een tijdje gebruiker bent, we hebben de meest voorkomende vragen verzameld en van duidelijke antwoorden voorzien. Blader door de lijst en vind snel de informatie die je nodig hebt. Als je vraag er niet tussen staat, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We staan klaar om je te helpen!

Voor iedereen die wel eens buiten adem raakt en dit moment graag wilt uitstellen. Klik hier om er meer over te lezen!

Ja, deze cursus is gebasseerd op wetenschappelijk onderzoek. Lees de wetenschap hier!

De longtrainingbox bestaat uit de Airofit longtrainer, een neusklem, oefenmatje en diverse weerstandsbanden die in de cursus naar voren komen. Daarnaast ontvang jij een unieke code waarmee je op jouw cursus kan inloggen.

Nee, dat mag helaas niet. De code van de cursus is hiermee al vrij gegeven en daardoor kunnen wij de box niet meer retour nemen.

Ja, dan is de cursus zeker geschikt voor jou. De cursus draagt bij aan jouw herstel en de eventuele gevolgen hiervan.

Productinformatie

Airofit is een ademhalingstrainingssysteem dat de prestaties van atleten verbetert door middel van geteste ademhalingsoefeningen. Of je nu hardloopt, fietst, zwemt of gewoon een beter algemeen welzijn wilt; een verbeterd ademhalingssysteem zal u ten goede komen. Het beste deel - het duurt slechts 10 minuten per dag, aangezien Airofit is ontworpen om apart van andere fysieke activiteiten te worden gebruikt.

Hoewel deze website mogelijk gekoppeld is aan andere websites, impliceren wij geen directe of indirecte goedkeuring, associatie, sponsoring, instemming of aansluiting bij een gekoppelde website, tenzij dit specified wordt vermeld.

Je moet de wettelijke verklaringen en andere gebruiksvoorwaarden van elke website die je bezoekt via een link vanaf deze website goed doornemen. Jouw link naar andere off-site pagina's of andere websites zijn op eigen risico.

De Airofit Breathing Trainer bevat weerstandswielen die een instelbare beperkte luchtstroom bieden. Deze weerstand veroorzaakt vermoeidheid in je ademhalingsspieren die vervolgens wordt gecompenseerd door groei van spierweefsel, waardoor je ademhalingsspieren sterker, sneller en efficiënter worden.

Airofit is ontworpen om afzonderlijk van andere fysieke activiteiten te worden gebruikt. Dit betekent dat je Airofit op elk vrij moment kunt gebruiken - voor het slapengaan, op het werk, na een sportschoolsessie of wat het beste bij je past.

Trainen doe je met je smartphone voor je, want de app begeleidt je bij elke oefening via live feedback en datavisualisatie.

Airofit is de eerste en enige echt slimme ademtrainer op de markt. We weten dat één maat niet iedereen past, daarom zijn alle Airofit-trainingsprogramma's op JOU afgestemd - we houden rekening met je leeftijd, maat, geslacht en voorkeur. Airofit meet ook uw vitale longcapaciteit en ademspierkracht. We nemen al die gegevens als basis voor je training en stellen je in staat om je training correct te starten en door te maken.

Airofit is ook de enige ademtrainer die verder gaat dan eenvoudige ademhalingsspiertraining (RMT). We behandelen ook andere aspecten van de ademhaling, zoals Ademhalingskracht, Vitale capaciteit, Anaërobe drempel en ontspanning. Wij zorgen ervoor dat je harder kunt trainen, sneller herstelt en vooral: beter presteert.

Airofit is gebaseerd op talloze onderzoeken op het gebied van ademhalingstraining. Raadpleeg onze sectie Wetenschap voor de meest relevante onderzoekspapers.

Airofit is ook getest door een internationaal Medtech-bedrijf AMBU. Na het testen van Airofit op 68 gezonde individuen, toonde de groepstraining op de hoogste weerstandsinstellingen een gemiddelde prestatieverbetering van 15% in een standaard Cooper-looptest

De prijs is inclusief een Airofit Breathing Trainer en de mobiele applicatie met alle toekomstige updates, die bestaat uit door experts ontwikkelde trainingsprogramma's en sessies. Er zijn geen verborgen of extra maandelijkse kosten!

Airofit-verpakking bevat ook een beknopte handleiding en een oplaadkabel.

Er is geen leeftijdsbeperking voor het gebruik van Airofit. Met de mobiele app kunt u zich echter niet registreren als u jonger bent dan 13 jaar. Dit komt omdat uw resultaten worden gemeten in vergelijking met het gemiddelde van een persoon van dezelfde leeftijd - er zijn eenvoudigweg geen kwantitatieve ademhalingsgegevens over kinderen onder de 13. Dat gezegd hebbende, je kunt Airofit en al zijn functies nog steeds gebruiken als je jonger bent, maar de gegevens worden vergeleken met een 13-jarige.

Als je jonger bent dan 15, raden we sterk aan om te trainen onder toezicht van een volwassene.

We raden aan om elke dag 2x5 minuten te trainen. We hebben ontdekt dat 2x10 minuten per dag het optimale trainingsschema is, maar je moet er geleidelijk aan werken.

Je ademhalingsspieren zijn gewoon een andere spiergroep. Je moet altijd naar je lichaam 'luisteren'. Als de training te intensief wordt, neem dan een pauze.

Technische informatie

Je kunt de Airofit Sport-app downloaden via de App Store op iOS-apparaten en via Google Play Store op Android-apparaten en installeren op jouw smartphone.

Houd er rekening mee dat Airofit compatibel is met iOS-versie 11 of nieuwer en Android-versie 7 of nieuwer

Verwijder altijd de E-unit voor reiniging met water of andere vloeistoffen!

Na elke training raden wij u aan het apparaat in warm water te wassen, overtollig water af te schudden en door het apparaat te blazen om eventueel nog in het apparaat zittend water te verwijderen. Droog volledig af met een schone handdoek.

Verwijder eenmaal per week het mondstuk van het apparaat om het beter te kunnen reinigen. In plaats van water kunt u een milde desinfecterende oplossing gebruiken. De gebruikte desinfecterende oplossing moet bedoeld zijn voor gebruik op apparatuur die in contact komt met de mond, zoals die voor babyflessen. Raadpleeg bij twijfel uw apotheker.

Houd de Breathing Trainer daarna onder stromend water, zodat deze erdoorheen kan lopen. Schud overtollig water af, droog goed af en droog af met een schone handdoek.

Zorg er voor dat je ontspannen bent en rechtop staat of zit. Houd de trainer met uw hand op de E-Unit (zwart gedeelte op het hoofdgedeelte). Zorg ervoor dat de openingen bij de wielen niet worden geblokkeerd. Plaats nu de trainer in uw mond zodat uw lippen het buitenste schild van het mondstuk bedekken om een afdichting te maken. Kijk recht naar voren, naar beneden kijken kan meer kwijlen veroorzaken.

1. Zet Bluetooth op je telefoon AAN

2. Open uw Airofit-app

3. Zet uw Airofit-trainer AAN door snel op de knop te drukken - de LED begint te knipperen

4. Je trainer wordt binnen 15 seconden automatisch verbonden

Ademhalingstraining is net als alle andere vormen van training, je moet alles trainen, maar sommige trainingen zijn specifieker. Daarom hebben we ze in programma's gestopt. Je hoeft een programma niet af te maken om een ander programma te starten, maar je kunt er wel tussen schakelen. Het is ook een goed idee om je programmatraining te combineren met losse sessies uit het menu met losse oefeningen.

Ja! De app en de inhoud ervan zullen voortdurend in ontwikkeling zijn en er zullen nieuwe trainingen en programma's worden toegevoegd.

Ja! De app en de inhoud ervan zullen voortdurend in ontwikkeling zijn en er zullen nieuwe trainingen en programma's worden toegevoegd.

Airofit ondersteunt deze functie nog niet

Selecteer het pictogram "Instellingen" in het navigatiepaneel onder aan uw scherm. Scrol omlaag naar het gedeelte programma en schakel het ontvangen van meldingen in. Selecteer vervolgens de dagelijkse herinneringstijd en kies wanneer u herinnerd wilt worden.

De herinnering is om u eraan te herinneren dat u elke dag moet trainen, niet op een specifiek tijdstip.

Selecteer het pictogram "Instellingen" op het navigatiepaneel onder aan uw scherm. Het wachtwoord kan opnieuw worden ingesteld in het gedeelte Account.

Open uw app, klik op "Al een account - log hier in". Selecteer vervolgens "Wachtwoord vergeten - klik hier".

Momenteel is het alleen beschikbaar in het engels

Verzenden en retourneren

De levertijd en kosten variëren afhankelijk van de door u geselecteerde methode.

Wanneer uw bestelling door ons magazijn is verwerkt en klaar is om te worden verzonden, ontvangt u een e-mail met uw trackingnummer, zodat u uw zending in de gaten kunt houden.

Hoewel alle producten vóór verzending grondig worden geïnspecteerd, komen deze situaties voor. Helaas heeft Airofit geen controle over het bezorgproces. Maak een foto/video van het beschadigde product en stuur het per e-mail naar info@longtraining.nl. U hoort binnen één werkdag van ons en wij proberen uw probleem zo snel mogelijk op te lossen.

Airofit biedt 2 jaar garantie op ons product. De garantie dekt alle fouten van de fabrikant. De garantie dekt echter geen beschadigde apparaten als gevolg van dagelijks gebruik en andere schade veroorzaakt door ongevallen. Om te onderzoeken of de fouten onder de garantie vallen, kun je een verzoek sturen naar info@longtraining.nl. Je hoort binnen één werkdag van ons en wij lossen jouw probleem zo snel mogelijk op.

Als je Airofit ademhalingstrainer rechtstreeks via onze webshop hebt gekocht: Airofit heeft een 45 dagen geld-terug-garantie retourbeleid. Gezien het persoonlijke gebruik van Airofit producten kunnen wij deze, om hygiënische redenen, alleen terugnemen indien de verpakking intact en verzegeld is gebleven. Gebruikte artikelen kunnen niet geruild of geretourneerd worden.

Als je het product wilt retourneren, stuur een mail naar info@longtraining.nl. Je ontvangt binnen één werkdag een e-mail met instructies voor het retourneren van het product. Let op: het is jouw eigen verantwoordelijkheid om de retourzending te betalen.

Stuur ons een e-mail op info@longtraining.nl met jouw ordernummer en wij zorgen ervoor dat je deze zo snel mogelijk ontvangt.

Staat jou vraag er niet tussen? 

Neem dan contact met ons op! Vul het formulier in en wij nemen binnen 1 werkdag telefonisch en/of per e-mail contact met je op.