Sporter

Versterk je ademhaling, verleg je grenzen. Ontdek de kracht van getrainde ademhalingsspieren !


Voor de sporter

Als sporter is een sterke ademhaling de sleutel tot succes. Ongeacht je niveau, is het trainen van je ademhalingsspieren essentieel voor optimale sportprestaties. Niemand wil buiten adem raken tijdens het sporten en niet het maximale uit zichzelf kunnen halen. Door de ademhalingsspieren te trainen, versterk je niet alleen je kracht, uithoudingsvermogen en explosiviteit, maar behaal je ook je doelen effectiever. Verhoogde zuurstoftoevoer betekent betere prestaties – ren dezelfde 5 km niet alleen sneller, maar met meer energie en kracht.

Boek 7% winst op je prestatie met getrainde ademhalingsspieren

Als sporter is het belangrijk om in conditie te blijven. Dit kun je op allerlei manieren trainen. Vaak worden hierbij de ademhalingsspieren vergeten. Dat is zonde want uit onderzoek blijkt: met getrainde ademhalingsspieren boek je zo’n 7% prestatiewinst en ontwikkel je 30% spiergroei in 6 weken bij een consistent gebruik. Een training duurt zo’n 5-10 minuten per dag en kan je gewoon vanaf de bank uitvoeren. Hierdoor kun je op rustdagen aan je conditie werken zonder een fysieke inspanning te leveren.

Anaerobe drempel

Wanneer je je ademhalingsspieren traint verleg je de anaerobe drempel. Dit betekent dat je je uithoudingsvermogen verbetert en de start van de vermoeidheid wordt uitgesteld met als gevolg dat je een langere tijd op het hoogste vermogen kan presteren. Door jouw longcapaciteit te vergroten word je ademhalingsfrequentie verlaagd waardoor je energie kan besparen. Dit heeft invloed op je sportprestatie omdat het zorgt voor meer energie.

Een gepersonaliseerde training ongeacht de sport die je beoefent of hoe fit je bent. De Airofit app is in staat om trainingen op jouw behoefte af te stemmen. Kies op de app welk gebied je wilt verbeteren en de Airofit app geeft jou een op maat gemaakte trainingsplan.

7%
Met goed getrainde ademhalingsspieren kun je tot wel 7% prestatieverbetering boeken.
5-10 min
We streven er allemaal naar om efficiënt te zijn! Slechts 5-10 minuten per dag besteden aan het trainen van je ademspierkracht en je zult al resultaten zien binnen zes weken.
30%
In slechts zes weken behaal je een resultaat van maar liefst 30% extra spiergroei.


 Ben jij nieuwsgierig naar de wetenschap achter het trainen van je ademspierkracht?