Onze missie

Onze missie

Toegankelijk maken van ademkracht voor een wereld bruisend van energie en veerkracht

Onze missie bij LongTraining is duidelijk: ademkracht voor iedereen bereikbaar maken en zo een wereld creëren die bruist van energie en veerkracht. Wij streven ernaar om de kracht van ademspiertraining toegankelijk te maken voor individuen overal ter wereld, ongeacht hun achtergrond. LongTraining ambieert een wereldwijde beweging te inspireren, waarbij ademkracht niet alleen wordt gezien als een fysiek voordeel, maar als de sleutel tot een leven vol vitaliteit en welzijn.

Onze droom?

We willen een wereld zien waarin iedereen, ongeacht ademhalingsproblemen, beseft dat er altijd een weg is naar verlichting. Of je nu meedoet aan onze programma's of andere oplossingen vindt, het streven naar voldoende lucht is essentieel voor ieders welzijn. Laten we samen streven naar een gemakkelijkere ademhaling, waarbij iedereen de kracht van vrij ademen kan omarmen en ervaren.'

Het ontstaan

Het idee van Longtraining begon in de Covid tijd, waar wij veel vrienden en bekenden zagen stoeien met sporten. Sporten in groepsverband was niet meer mogelijk alleen nog als individu in de buitenlucht. Best veel van onze bekenden hadden daarbij last van een verminderde conditie als gevolg van het Covid virus. Daarnaast lukte het niet om gemotiveerd te blijven waardoor hun conditie achteruit is gegaan. Wij, als leverancier van de fysiotherapie, vinden gezondheid erg belangrijk. Daarnaast zijn wij een mooi schakel om op te zoek gaan naar een oplossing. Zo werd het idee van de ademspierkracht cursus geboren. 

Als leverancier voor de fysiotherapie zagen wij veel therapeuten hier ook mee worstelen. Er is zoveel bekend over het belang van ademhaling, iedereen weet dat het stress verlagend werkt en dat je bij inspanning door de neus in moet ademen en krachtig door de mond uitademen. Wat veel mensen niet weten is dat voor de ademhaling ook spieren gebruikt worden en die spieren zijn te trainen

Electro Medico

Electro Medico is de leverancier als het gaat om alle fysiotherapie materialen. Als je ons vraagt wat wij precies doen, is het antwoord simpel: wij ondersteunen en ontzorgen de fysiotherapeut.

Dit mooie vak hebben wij al sinds 1965 in de vingers. Als dé totaalleverancier voor de fysiotherapie streeft Electro Medico ernaar om de fysiotherapeut te voorzien in zijn materialen en apparatuur. En daarbij hulp te bieden bij al zijn of haar vraagstukken. Of het nu gaat over verbruiksmaterialen, investeringsgoederen en/of onderhoud en reparaties, wij denken graag mee en streven naar een duurzame oplossing voor onze klanten.

Nadat Electro Medico de afgelopen decennia onder leiding stond van achtereenvolgens de heer Fruman senior en de heer Speet, is het bedrijf in januari 2021 overgenomen door twee enthousiaste mannen: Robin Speet en Bram van den Acker. Zij vormen samen met een team van enkele zelfstandig ondernemers het aanspreekpunt en fungeren als vraagbaak voor alle vraagstukken die aan bod komen in een praktijk.

De voordelen

De voordelen van het trainen van de ademspierkracht zijn groot:

 • Jouw lichaam neemt meer zuurstof tot zich
 • Het moment van buiten adem raken wordt uitgesteld
 • Je brengt jouw conditie naar een hoger niveau, dit zorgt onder andere voor een betere sportprestatie
 • Het spierherstel wordt bevorderd 
 • Geschikt om sportprestaties te verbeteren
 • Geschikt als ondersteuning in herstel na een ziekenhuisopname
 • Geschikt als ondersteuning in oncologische revailidatie
 • Geschikt als ondersteuning in burn-out / depressie klachten
 • Geschikt voor mucusklaring
 • Geschikt voor ondersteuning bij post covid klachten
 • Geschikt voor ondersteuning bij chronische lage rugklachten


Ben jij benieuwd naar hoe jij je ademspierkracht kan trainen?

Bekijk nu onze producten!