Hoe beïnvloedt ademtraining jouw sportprestaties

Je ademspierkracht trainen wordt vaak over het hoofd gezien. Zonde want ademhaling is een belangrijke factor als het gaat om het leveren van een topprestatie. Een topprestatie is op ieder niveau anders maar wat wel overeen komt, is dat er een moment waarop je buiten adem raakt. Buiten adem raken zonder optimaal een prestatie te kunnen leveren is niet wat je wilt als sporter. Jij wilt jouw doelen halen. Of dit doel nu te maken heeft met tijd, afstand of gewicht, ademhalingstraining helpt jou jouw prestatie te verbeteren. Door het trainen van ademhalingsspieren verbeter je je kracht, uithoudingsvermogen en explosiviteit waardoor je je doelen kunt bereiken.

Hoe verbeter ik mijn prestatie

Wanneer je je ademspierkracht traint train je ook je middenrif. Hierdoor krijgen jouw longen meer ruimte om zuurstof te kunnen inhaleren. Dit zorgt er voor dat de zuurstoftoevoer vergroot wordt waardoor je in staat bent betere prestaties te leveren. Een verbeterde longcapaciteit zorgt er voor dat je meer zuurstof op kan nemen. Dat betekent dat het moment van buiten adem raken uitgesteld word. Hierdoor ben je in staat een betere prestatie te leveren. Als je dan het optimale uit jouw sportprestatie hebt kun halen bied het herstel zich aan. Zuurstof is belangrijk voor je ademhaling maar ook voor je spieren. Voor zowel je spierinspanning als ontspanning en zo ook het spierherstel. De zuurstoftoevoer zorgt er voor dat het herstel wordt bevorderd. 

Anaerobe drempel

Wanneer je je ademhalingsspieren traint verleg je de anaerobe drempel. Dit betekent dat je je uithoudingsvermogen verbetert en de start van de vermoeidheid wordt uitgesteld met als gevolg dat je een langere tijd op het hoogste vermogen kan presteren. Door jouw longcapaciteit te vergroten word je ademhalingsfrequentie verlaagd waardoor je energie kan besparen. Dit heeft invloed op je sportprestatie omdat het zorgt voor meer energie.

Gepersonaliseerde training

Een gepersonaliseerde training ongeacht de sport die je beoefent of hoe fit je bent. De Airofit app is in staat om trainingen op jouw behoefte af te stemmen. Kies op de app welk gebied je wilt verbeteren en de Airofit app geeft jou een op maat gemaakte trainingsplan.

Hoe beïnvloedt ademtraining jouw sportprestaties
Bram van den Acker 19 oktober 2022
Deel deze post
Archiveren
Aanmelden om een reactie achter te laten