Verder winkelen

Long aandoening

Sommige ademhalingsproblemen hebben een oorzaak zoals COPD, LONGCOVID of ASTMA. De Airofit ademhalingstrainer is oorspronkelijk ontwikkeld en getest door de AMBU, een internationaal Deens MedTech bedrijf dat medische apparatuur ontwikkelt en produceert voor ziekenhuis en reddingsdiensten. Het apparaat is onder andere ontworpen voor patiënten die lijden aan astma, COPD of longcovid. Een onbalans tussen vraag en capaciteit geeft je een gevoel van kortademigheid. Hoe je hier het beste mee om kan gaan leren we jou graag in de ademspierkracht cursus. 

buiten-ademCOPD
buiten-adem2Astma

In beweging blijven

Voor zowel COPD als Astma geld dat het belangrijk is om in conditie te blijven. Sporten is hier een onderdeel van. Maar wat als jouw longen sporten niet aan kunnen. Dan is het goed om ademspierkracht training uit te voeren. Hierdoor lukt het jou om meer zuurstof tot je te kunnen nemen en kun je na verloop van tijd een blokje om wandelen. Daarnaast hoeft sporten niet altijd conditioneel te zijn. Zo zijn er diverse tools om in huis te trainen. De Airofit zorgt er voor dat er weerstand op jouw ademhaling komt. Ademen wordt moeilijker, jouw longen moeten kracht bij zetten en dit is het moment dat je start met trainen. Door de weerstand train je je middenrif wat er voor zorgt dat je longen verder uit kunnen zetten en je meer zuurstof tot je kan nemen. Je kan dus dieper in- en uitademen. Deze ademhalingstraining is precies voor jou op maat gemaakt. Dit komt doordat je aller eerst een longfunctietest uit gaat voeren voordat je start met trainen. Deze longfunctietest bepaald de waardes waar je mee gaat trainen. De training wordt op jouw longcapaciteit aangepast. De app laat je precies zien wat je moet doen. Een training duurt slechts 5-10 minuten per dag en kun je vanuit je stoel volgen. Daarnaast heeft zo’n training grote impact als het gaat om jouw gezondheid. Om het optimale uit deze ademspierkracht training te halen hebben wij de ademspierkracht cursus ontwikkelt. In deze online cursus gaan wij nog dieper in op het trainen van jouw ademspierkracht.

ll

Start hier jouw ademhalingstraining

Start hier jouw ademhalingstraining

Start jouw reis hier

COVID

Verminder je COVID klachten door jouw ademhaling te trainen. Je longen trainen is een goede manier om klachten na COVID te verminderen en bijdrage te leveren aan het op correcte manier genezen van een COVID infectie. Door realtime inzicht in een app én de juiste oefeningen/begeleiding werk je aan je herstel. Je hebt slechts 5 tot 10 minuten per dag nodig..
Of je nu kiest voor de Airofit Active of de Airofit Pro, je zult merken dat je adem trainen een aantal belangrijke voordelen heeft;

  • Lagere hartslag
  • Meer energie
  • Betere (sport)prestaties
  • Beter slapen

Je gebruikt de Airofit om je longen te trainen slechts 5 tot 10 minuten per dag, verdeeld over 2 momenten. Je kunt dit tijdens andere oefeningen doen, maar ook vanuit de bank, stoel of zelfs je longen trainen tijdens reistijd in de trein of met ander openbaar vervoer.

blij2
32323

Jouw hulpmiddel

Om een ademhalingstraining uit te voeren maak je gebruik van een hulpmiddel. Dit hulpmiddel is de Airofit PRO 2.0. Deze is middels bluetooth verbonden met de Airofit app. De Airofit app zorgt er voor dat de training wordt aangepast op jouw longcapaciteit. Dat betekent dat je vanuit dit punt kunt gaan trainen om het dagelijks leven dragelijker te maken. Een verbeterde ademhaling zorgt er namelijk voor dat je steeds een stukje langer of sneller kan gaan wandelen. Maar dit geldt ook voor andere bezigheden zoals traplopen of fietsen. Door met Airofit te trainen train je jouw longen en wordt het leven dragelijker.

out-of-air
Buiten adem

Door je middenrif te trainen krijgen je longen meer ruimte waardoor je meer zuurstof tot je kan nemen. Het moment van buiten adem raken wordt uitgesteld

lungs
Weinig zuurstof

Voordat je start met trainen voer je een longfunctietest uit waarna de training wordt aangepast op jouw longcapaciteit.

my-project-1-3-4
Ik wil graag ontspannen

Wanneer je diep ademt krijgen je hersenen een seintje om te kalmeren en ontspannen. De hersenen sturen deze boodschap door naar het volledige lichaam