Verder winkelen

Algemeen

Een verbeterde ademhaling zorgt voor aanzienlijke voordelen voor het welzijn. Het geeft je onder andere meer energie in het dagelijks leven. Ook word je stressniveau verminderd. Je nachtrust verbeterd en je ervaart een gevoel van rust. Ademhalingstraining heeft een positief effect op je weerstand en het immuunsysteem wat zorgt voor een verbeterde algehele gezondheid.

Verlicht stress

Controle krijgen over je ademhaling is een positieve stap in het verlichten van stress, angst en depressie. Airofit biedt een eenvoudige en gemakkelijke manier om te communiceren met je ademhaling. Volg de instructies in de app en start met mediteren zonder het zelf door te hebben. Ook besteed je met het trainen van Airofit meer aandacht aan hoe je in- en uitademt waardoor je een dieper bewustzijn krijgt. Dit zorgt voor meer balans en een positieve energie bij iedere ademhaling.

02020
0202022

Minder snel vermoeid

Ademhalingstraining is gunstig voor iedereen. Iedereen die wel eens buiten adem raakt heeft baat bij ademhalingstraining. Versterk je ademhalingsspieren om te voorkomen dat je minder snel buiten adem raakt bij de dagelijkse activiteiten zoals het traplopen. Geef je energielevel een boost. Vergroot je toegankelijke longcapaciteit om meer lucht tegelijk te kunnen gebruiken, verlaag je ademhalingsfrequentie en bespaar energie. Hierdoor duurt het langer voordat je vermoeid raakt. 

Start hier jouw ademhalingstraining

Start hier jouw ademhalingstraining

Start jouw reis hier

Ontspannen

Diep ademhalen is een van de beste manieren om te ontspannen. Dit komt omdat wanneer je diep ademt het een seintje geeft naar je hersenen om te kalmeren en ontspannen. De hersenen sturen deze boodschap door naar het volledige lichaam. Symptomen die je kan ervaren bij stress zijn een verhoogde hartslag, snelle ademhaling en een hoge bloeddruk. Deze symptomen nemen allemaal af als je diep adem haalt om te ontspannen. 

0220
30303

Ademhalingsoefening

Er zijn veel ademhalingsoefeningen die je kunnen helpen ontspannen. De eerste oefening is een buikademhalingsoefening. Deze oefening is eenvoudig te leren en gemakkelijk uit te voeren. Wanneer je nog niet eerder kennis hebt gemaakt met ademhalingsoefeningen is deze oefening een goede oefening om mee te starten.

Buik ademhalingsoefening

  • Buikademhalingsoefeningen zijn gemakkelijk uit te voeren en zorgen voor ontspanning. Graag helpen we jou hier bij en leggen wij hieronder uit hoe je deze oefening uit moet voeren om te ontspannen en stress te verlichten.
  • Ga rechtop zitten of plat liggen in een comfortabele houding
  • Leg een hand op je buik net onder je ribben en je andere hand op je borstkas
  • Adem diep in door je neus en laat je buik je hand naar buiten duwen. Je borst mag niet bewegen
  • Adem uit door getuite lippen alsof je fluit
  • Voel de hand op je buik naar binnen gaan en gebruik hem om alle lucht eruit te duwen
  • Doe deze ademhaling 3 tot 10 keer. Neem bij elke ademhaling de tijd.
stress
Stress, slecht slapen, spanning

Ademtraining helpt je dit gevoel los te laten. Met Airofit start je met mediteren zonder het zelf door te hebben

clock-ring
Ik voel me vaak onrustig

Ademhalingstraining heeft een positief effect op je weerstand en immuunsysteem wat zorgt voor een verbeterde algehele gezondheid

relax
Een diepere bewustzijn creëren

Trainen met Airofit besteed aandacht aan hoe je in- en uitademt waardoor je een dieper bewustzijn krijgt