Verder winkelen

Onze missie

Onze missie is om meer mensen de voordelen van ademspierkracht training te laten ervaren. 

In samenwerking met fysiotherapeut Frank Kiewiet en Jules Adriaansen zijn wij begin zomer 2022 begonnen met de eerste opzet voor de ademspierkracht training. Waar wetenschap de training ondersteund en er een koppeling is tussen deze logica naar oefeningen die je direct in de praktijk uit kan voeren.

Onze droom?

Dat iedereen met ademhalingsproblemen zich bewust is dat er een manier is om hier iets mee te doen. Of dat nu via onze cursus of via een andere weg gaat, het is zo enorm prettig om voldoende lucht te hebben. Ga jij met ons mee naar een makkelijker ademhaling?

team4
020202

Het ontstaan

Het idee van longtraining begon in de Covid tijd, waar wij veel vrienden en bekenden zagen stoeien met sporten. Sporten in groepsverband was niet meer mogelijk alleen nog als individu in de buitenlucht. Best veel van onze bekenden hadden daarbij last van een verminderde conditie als gevolg van het Covid virus. Daarnaast lukte het niet om gemotiveerd te blijven waardoor hun conditie achteruit is gegaan. Wij, als leverancier van de fysiotherapie, vinden gezondheid erg belangrijk. Daarnaast zijn wij een mooi schakel om op te zoek gaan naar een oplossing. Zo werd het idee van de ademenspierkracht cursus geboren.

Als leverancier voor de fysiotherapie zagen wij veel therapeuten hier ook mee worstelen. Er is zoveel bekend over het belang van ademhaling, iedereen weet dat het stress verlagend werkt en dat je bij inspanning door de neus in moet ademen en krachtig door de mond uitademen. Wat veel mensen niet weten is dat voor de ademhaling ook spieren gebruikt worden en die spieren zijn te trainen

Lees alles over onze cursus

Bekijk de cursus

Electro Medico

Electro Medico is de leverancier als het gaat om alle fysiotherapie materialen. Als je ons vraagt wat wij precies doen, is het antwoord simpel: wij ondersteunen en ontzorgen de fysiotherapeut.

Dit mooie vak hebben wij al sinds 1965 in de vingers. Als dé totaalleverancier voor de fysiotherapie streeft Electro Medico ernaar om de fysiotherapeut te voorzien in zijn materialen en apparatuur. En daarbij hulp te bieden bij al zijn of haar vraagstukken. Of het nu gaat over verbruiksmaterialen, investeringsgoederen en/of onderhoud en reparaties, wij denken graag mee en streven naar een duurzame oplossing voor onze klanten.

Nadat Electro Medico de afgelopen decennia onder leiding stond van achtereenvolgens de heer Fruman senior en de heer Speet, is het bedrijf in januari 2021 overgenomen door twee enthousiaste mannen: Robin Speet en Bram van den Acker. Zij vormen samen met een team van enkele zelfstandig ondernemers het aanspreekpunt en fungeren als vraagbaak voor alle vraagstukken die aan bod komen in een praktijk.

team5
transparant-foto-frank

Beweegzorg Ameland

Beweegzorg Ameland biedt zorg en beweging. Wij bieden fysiotherapie, diëtetiek en sportactiviteiten aan. Daarbij runnen wij een sportschool, inspanningslab en geven we les door middel van workshops en lezingen. Wij sturen in samenwerking met de gemeente Ameland de buurtsportcoach aan op het gebied van de ontwikkeling van beweeg- en sportgerelateerde activiteiten die bevorderlijk zijn voor de gezondheid van de inwoners van de gemeente Ameland.

Frank heeft zijn bacheloropleiding fysiotherapie in 2013 afgerond aan de hogeschool Utrecht, daarna is hij een jaar werkzaam geweest in een ander domein van de zorg namelijk de administratie van zorg. Dit leidt tot een scherpe blik op zorglogistiek en procesmatig handelen in de zorg. In 2015 is hij weer gaan werken als fysiotherapeut. Hij is in 2016 gestart met zijn solopraktijk FKFysio. Na 5 jaar is het in 2021 tijd voor een transformatie en daarom is FKFysio omgedoopt tot Beweegzorg Ameland. In vijf jaar heeft hij zich gespecialiseerd in schouderklachten, oncologie, hart-vaat en longen en tevens heeft hij zijn werk met zijn hobby gecombineerd door cursussen te volgen die met surfen te maken hebben. De focus ligt niet meer alleen op fysiotherapie, maar op bewegen.

Jules Adriaansen

Jules is afgestuurd als fysiotherapeut en heeft zijn Masters of Science Sport and Exercise Medicine behaald. Tijdens zijn masters heeft hij veel geleerd over inspanningsfysiologie, biomechanica, trainingsleer, en blessurepreventie en behandeling. In de masters wordt je opgeleid tot wetenschappelijk onderzoeker dus Jules heeft ook erg veel geleerd over het doen van onderzoek zowel in praktijk als in de literature review. Hierdoor is Jules een perfecte aanvulling om de ademspierkracht cursus verder te kunnen ontwikkelen en uitbreiden.

jules

De voordelen

De voordelen van het trainen van de ademspierkracht zijn groot:

 • Jouw lichaam neemt meer zuurstof tot zich
 • Het moment van buiten adem raken wordt uitgesteld
 • Je brengt jouw conditie naar een hoger niveau, dit zorgt onder andere voor een betere sportprestatie
 • Het spierherstel wordt bevorderd 
 • Geschikt om sportprestaties te verbeteren
 • Geschikt als ondersteuning in herstel na een ziekenhuisopname
 • Geschikt als ondersteuning in oncologische revailidatie
 • Geschikt als ondersteuning in burn-out / depressie klachten
 • Geschikt voor mucusklaring
 • Geschikt voor ondersteuning bij post covid klachten
 • Geschikt voor ondersteuning bij chronische lage rugklachten
wandelen
stress
Stress, slecht slapen, spanning

Ademtraining helpt je dit gevoel los te laten. Met Airofit start je met mediteren zonder het zelf door te hebben

trust
Train met vertrouwen

De app is ontworpen door ademhaling experts en geeft je begeleiding om ervoor te zorgen dat alle oefeningen correct worden uitgevoerd

out-of-air
Buiten adem

Door je middenrif te trainen krijgen je longen meer ruimte waardoor je meer zuurstof tot je kan nemen. Het moment van buiten adem raken wordt uitgesteld