Verder winkelen

Verbeterde ademhalingskracht

Sterkere ademhalingsspieren stellen atleten op alle niveaus in staat om hun prestaties te verbeteren, zowel bij hoge intensiteit als bij duursporten. Door uw ademhalingsspieren, met name het middenrif, te trainen, duurt het langer voordat ze vermoeid raken en daardoor wordt de zuurstoftoevoer naar de spieren die tijdens het sporten worden gebruikt, verlengd.

frederik-airofit11

Oude kennis naar de 21e eeuw gebracht

De wetenschap van de ademhaling is niet nieuw. Vormen van ademhalingstraining zijn duizenden jaren terug te voeren. Die kennis hebben we meegenomen en voor iedereen begrijpelijk en toegankelijk gemaakt.

Verhoogde toegankelijke longcapaciteit

Airofit verbetert uw vitale capaciteit, de werkelijke hoeveelheid lucht die u in en uit uw longen kunt krijgen. Door uw middenrif en intercostale spieren te strekken, kunt u het restvolume verminderen en de hoeveelheid bruikbare lucht vergroten. Dit is natuurlijk interessant voor sporters, maar ook voor patiënten met astma of COPD.

ademhaling1

Verhoogde anaerobe drempel

Om harder te kunnen werken hebben onze spieren meer zuurstof nodig. Ons lichaam is het niet gewend om genoeg zuurstof te leveren voor zulke hoge prestaties. Door je ademspierkracht te trainen verbeter je de zuurstofopname en verhoog je, je anaerobe drempel. Hierdoor ben je in staat langer op het hoogtste niveau te kunnen trainen. 

2587
sport1
sportr3
nbnb1
303033

Verminderde stressniveaus, verbeterde mindfulness en ontspanning

Meditatieve ademhalingspatronen stimuleren je nervus vagus, waardoor je beter kunt ontspannen. Van degenen die het herstel tussen sportevenementen moeten stimuleren, tot degenen die in stressvolle omgevingen werken en moeten ontspannen na lange dagen op kantoor.

Het effect van de Airofit longtrainer is getest en bewezen

AMBU International heeft een klinisch onderzoek uitgevoerd naar het effect dat Airofit heeft op de trainingsprestaties. Het onderzoek was gebaseerd op expiratoire en inspiratoire weerstandstraining. Het prestatie-effect werd gemeten in een standaard Cooper-looptest voor en na een proef van twee maanden. 68 mensen werden verdeeld in 3 groepen, die 8 weken trainden met verschillende weerstandsniveaus.

Groep 1 was een controlegroep en trainde met vrijwel geen weerstand -0,5%. Groep 2 trainde met 33% weerstand, terwijl groep 3 de moeilijke taak had van 50% weerstandstraining. De resultaten laten zien dat degenen in Groep 1 (controlegroep) hun prestaties met 0,5% verbeterden, Groep 2 verbeterde met 8% en Groep 3 verbeterde atletische prestaties met 15%. Dit bewijst dat hoe hoger de trainingsintensiteit met Airofit, hoe sterker de ademhalingsspieren van de gebruiker worden, waardoor hogere prestaties mogelijk worden.

222251

Inzicht in jouw progressie

Airofit koppelt met je smartphone, wat je live feedback, begeleiding en de mogelijkheid geeft om je voortgang bij te houden. De mobiele app bestaat uit verschillende trainingsprogramma's die gericht zijn op verschillende gebieden van je ademhaling, zoals Ademhalingskracht, Vitale capaciteit en Anaerobe drempel.

Bepaal zelf jouw weerstand

De Airofit long trainer bevat weerstandswielen die een instelbare beperkte luchtstroom bieden. Deze weerstand veroorzaakt vermoeidheid in je ademhalingsspieren die vervolgens wordt gecompenseerd door groei van spierweefsel, waardoor je ademhalingsspieren sterker, sneller en efficiënter worden.

mlm

Start jouw reis naar een verbeterde ademhaling.

Start jouw reis hier