Verder winkelen

Sporter

Ademhaling is een belangrijke factor als het gaat om sportprestatie. Alle atleten hebben baat bij het trainen van de ademhalingsspieren ongeacht het prestatieniveau. Buiten adem raken bij het sporten zonder optimaal een prestatie kunnen leveren is niet wat je wilt als sporter. Je wilt dit zoveel mogelijk proberen te voorkomen. Door het trainen van je ademhalingsspieren verbeter je je kracht, uithoudingsvermogen en explosiviteit waardoor je je doelen kunt bereiken. Wanneer je eerst na 5km hardlopen moe bent kun je dat nu ook zijn alleen is het tempo van de training opgevoerd en loop je nu geen 5km in 28 minuten maar in 25 minuten. Dit komt omdat er meer zuurstoftoevoer is waardoor je in staat bent een betere prestatie te leveren. Een verbeterde longcapaciteit zorgt er voor dat je meer zuurstof op kan nemen. Zuurstof is niet alleen belangrijk voor je ademhaling maar ook voor je spieren. Voor zowel je spierinspanning als ontspanning en herstel. 

Boek 7% winst op je prestatie met getrainde ademhalingsspieren

Als sporter is het belangrijk om in conditie te blijven. Dit kun je op allerlei manieren trainen. Vaak worden hierbij de ademhalingsspieren vergeten. Dat is zonde want uit onderzoek blijkt: met getrainde ademhalingsspieren boek je zo’n 7% prestatiewinst en ontwikkel je 30% spiergroei in 6 weken bij een consistent gebruik. Een training duurt zo’n 5-10 minuten per dag en kan je gewoon vanaf de bank uitvoeren. Hierdoor kun je op rustdagen aan je conditie werken zonder een fysieke inspanning te leveren.

fysiobranche

Start hier jouw ademhalingstraining

Start hier jouw ademhalingstraining

Start jouw reis hier
1211

Anaerobe drempel

Wanneer je je ademhalingsspieren traint verleg je de anaerobe drempel. Dit betekent dat je je uithoudingsvermogen verbetert en de start van de vermoeidheid wordt uitgesteld met als gevolg dat je een langere tijd op het hoogste vermogen kan presteren. Door jouw longcapaciteit te vergroten word je ademhalingsfrequentie verlaagd waardoor je energie kan besparen. Dit heeft invloed op je sportprestatie omdat het zorgt voor meer energie.

Een gepersonaliseerde training ongeacht de sport die je beoefent of hoe fit je bent. De Airofit app is in staat om trainingen op jouw behoefte af te stemmen. Kies op de app welk gebied je wilt verbeteren en de Airofit app geeft jou een op maat gemaakte trainingsplan.

run
Verbeter je sportprestatie

Meer zuurstof tot je kunnen nemen lijd tot een betere sportprestatie

recover
Bevorder het spierherstel

Meer zuurstoftoevoer naar de spieren bevorderd het spierherstel

progress
Progressie

Behaal 7 procent progressie in 6 weken