Verder winkelen

Aan de slag met cirkel training

Ademhalen, een automatische handeling die we ons hele leven zonder al te veel nadenken doen. Het is essentieel voor ons overleven; het voorziet ons lichaam van de kostbare zuurstof die nodig is om al onze cellen en organen te laten functioneren. Maar wat als we je vertellen dat ademhalen meer is dan alleen maar overleven? Wat als je ontdekt dat je je ademhaling kunt trainen om niet alleen je gezondheid te verbeteren, maar ook je fysieke prestaties naar een geheel nieuw niveau te tillen? Dit is waar Airofit in beeld komt met hun innovatieve Cirkel Ademhalingstraining. In dit blogbericht gaan we dieper in op dit onderwerp en delen we met jou hoe deze training je kan helpen om het meeste uit je ademhaling te halen en je leven te veranderen.

cirkel-training-content

Waarom ademhalingstraining belangrijk is

Voordat we in de details van de cirkel ademhalingstraining duiken, laten we eens kijken waarom ademhalingstraining belangrijk is. Onze ademhaling is niet alleen een automatische functie om zuurstof binnen te krijgen; het speelt ook een cruciale rol bij ons algehele welzijn.

Een goede ademhaling kan helpen:

 • Verbeterde longfunctie: Ademhalingsoefeningen kunnen de capaciteit van je longen vergroten en de efficiëntie van zuurstofuitwisseling verbeteren.
 • Stressvermindering: Diepe ademhaling activeert het parasympathische zenuwstelsel, dat ontspanning bevordert en stress vermindert.
 • Verhoogde energie: Door meer zuurstof naar je lichaam en spieren te brengen, kun je vermoeidheid verminderen en je energieniveaus verhogen.
 • Sportprestaties verbeteren: Voor atleten kan een verbeterde ademhaling de uithoudingsvermogen vergroten en de prestaties verbeteren.
cirkel-training-airofi

Cirkel training

De cirkel training is een constante training waarbij je even lang in als uit ademt. De nadruk ligt dan ook op het continue in en uit ademen in een vast patroon. Dit patroon staat ook bekend als ritmische ademhaling of gelijkmatige ademhaling. Binnen dit patroon werk je ook met weerstand. Om deze weerstand te creeëren maak je gebruik van het Airofit trainingsapparaat. Het apparaat biedt weerstand tegen je ademhaling, wat betekent dat je harder moet werken om lucht in en uit te ademen. Dit versterkt je ademhalingsspieren en vergroot je vitale capaciteit.

Instructies voor het uitvoeren van een cirkel training:

 • Open de Airofit app op je mobiele telefoon of tablet en kies voor cirkel training.
 • Verbind jouw Airofit met de app.
 • Neem een rechte houding aan en plaats indien gewenst de neusklem op je neus.

Klaar om te trainen?

 • Leeg aller eerst je longen.
 • Daarna probeer je op het tempo van de app in- en uit te ademen door de lijnen te volgen.
 • Het tempo van deze training is 1:1:1, dat betekent dat je net zo lang in en uit ademt en je adem even vast houd.
ontspannen

Voordelen van cirkel training

De cirkel training techniek kent verschillende voordelen waaronder:

 • Stressvermindering: Het vasthouden aan een regelmatig ademhalingsritme kan helpen om stress en angst te verminderen. Het helpt je om je bewust te worden van je ademhaling en om deze te beheersen, waardoor je je kalmer kunt voelen.
 • Verbeterde concentratie: Ritmische ademhaling kan je helpen om je concentratie te verbeteren. Door je te focussen op je ademhaling, kun je afleidende gedachten opzij zetten en je beter richten op de taak die voor je ligt.
 • Verhoogde energie: Een regelmatig ademhalingspatroon kan de zuurstoftoevoer naar je lichaam verbeteren, wat kan leiden tot een gevoel van verhoogde energie en alertheid.
 • Ontspanning van het zenuwstelsel: Door even lang in- als uit te ademen, kun je het autonome zenuwstelsel in balans brengen, wat kan helpen bij het verminderen van de activiteit van het sympathische zenuwstelsel (dat verantwoordelijk is voor de "vecht-of-vlucht" reactie) en het bevorderen van de parasympathische activiteit, wat ontspanning bevordert.
 • Verbeterde ademhalingstechniek: Het regelmatig oefenen van ritmische ademhaling kan je helpen om een diepere en efficiëntere ademhalingstechniek te ontwikkelen, wat gunstig kan zijn voor je algemene gezondheid en uithoudingsvermogen.

Het is belangrijk op te merken dat ritmische ademhaling niet voor iedereen geschikt is en dat sommige mensen met specifieke medische aandoeningen of ademhalingsproblemen voorzichtig moeten zijn bij het toepassen van deze techniek. Het is altijd een goed idee om met een gezondheidsprofessional te overleggen voordat je nieuwe ademhalingstechnieken gaat proberen, vooral als je gezondheidsproblemen hebt.

Waarom cirkel training een toegevoegde waarde kan zijn

De cirkel training van Airofit biedt een waardevolle mogelijkheid om je ademhaling te verbeteren en je algehele welzijn te bevorderen. Of je nu op zoek bent naar stressvermindering, verbeterde concentratie, meer energie of een betere ademhalingstechniek, deze training kan een verschil maken in je leven. Het is echter belangrijk om te onthouden dat ademhalingstechnieken niet voor iedereen geschikt zijn, en als je gezondheidsproblemen hebt, is het verstandig om eerst met een gezondheidsprofessional te overleggen.

Ben je op zoek naar aanvullende oefeningen om naast de cirkeltraining je longcapaciteit te verbeteren? Overweeg dan zeker onze cursus voor ademspierkracht. In deze cursus behandelen we alle aspecten van het versterken van je longcapaciteit, inclusief ademspierkrachttraining en spierversterkende lichaamsoefeningen.

Bekijk de cursus
Start jouw reis hier

Wil jij dat bovenstaand artikel door iemand anders wordt gelezen?
Deel dit artikel dan op jouw favoriete platform met de volgende buttons: